گفته كارشناسان دانشگاه علوم پزشكي ايران، نبايد دسرها و شيريني‌ها را كه حاوي شكر فراوان هستند، به مقدار زياد مصرف كرد و بهتر است به جاي آنها از خرما و توت كه داراي قند طبيعي و املاح و ويتامين هستند، روزه‌داران بايد از خوردن غذاهاي شور هنگام سحر خودداري كنند، زيرا تشنگي را در طول روز افزايش مي‌دهدا

بايد از خوردن غذاهاي بسيار سرد يا بسيار گرم و نيز از نوشيدن آب سرد در ابتداي افطار خودداري شود و در صورت رفع تشنگي مي‌توان از آب گرم، چاي يا شير گرم استفاده كرد.

همچنين مصرف زياد غذاهاي ترش و شور، شير، ميوه و سبزيجات خام و برنج نيز در ازدياد ترشح اسيد معده و در نتيجه ايجاد سوزش و درد معده و اثني‌عشر دخالت دارند.مبتلايان به زخم معده و اثني‌عشر و ناراحتي روده بهتر است از غذاهايي استفاده كنند كه هضم‌شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله اين غذاها مي‌توان به غذاهاي كبابي و خورشتي، انواع سوپ كم چرب، آبميوه‌ها، نان، پنير و ماست به مقدار كم اشاره كرد.