مصرف چیپس باعث پوسیدگی دندان می شود
مصرف چیپس باعث پوسیدگی دندان می شود
يک متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: مصرف چيپس و بيسکويت امکان ابتلا به پوسيدگي دندان را افزايش مي دهد.
دکتر "رضا آمري نيا" روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينکه عوامل تغذيه اى نقش موثري بر ايجاد پوسيدگى دندان دارند، افزود: مصرف چيپس و بيسکويت به دليل سرشار بودن از کربوهيدرات هاى قابل تخمير در افزايش پوسيدگي دندان ها موثر است.وي با بيان اينکه کربوهيدرات هاى قابل تخمير ماده ايده آل براى باکترى هاست، اظهار داشت: فرآورده هاى اسيدى ناشى از کربوهيدارت هاي قابل تخمير موجب کاهش PH بزاق و فراهم شدن زمينه براى توليد پوسيدگى دندان مي شود.
وي افزود: مواد قندى تخمير شونده در چهار گروه مواد غذايي از جمله حبوبات، ميوه جات، فرآورده هاى لبنى و مواد قندى وجود دارد.
اين متخصص تصريح کرد: با وجود اينکه برخي سبزيجات نيز شامل مواد قندى تخمير شدنى هستند اما گزارشى مبنى بر پوسيدگى زايى آنها تاکنون ارائه نشده است.
آمري نيا گفت: پوسيدگى دندان يکى از رايج ترين بيمارى هاى عفونى است و براساس گزارشات موجود ميزان ابتلا به اين بيماري پنج برابر رايج تر از آسم است.
وي افزود: ايجاد پوسيدگى دندان به عواملى همچون ترکيبات مينا و عاج، محل قرارگيرى دندان ها، نوع و ميزان بزاق، وجود شيارها و حفرات در تاج دندان، ترکيبات بزاق و روش زندگي نيز، بستگى دارد.
وي تاکيد کرد: بزاق هاى الکالوئيدى اثر پيشگيرانه داشته و بزاق هاي اسيدى موجب افزايش خطر پوسيدگى دندان مى شوند.
آمري نيا يادآور شد: آشاميدنى ها و تعداد وعده هاى غذايى با تاثيرى که بر روى ميکروب هاى موجود در محيط دهان و دندان دارند، داراي نقش مهمى در تکامل دندان، لثه، نسوج و ساختار استخوانى محيط دهان و همچنين، پيشگيرى از انواع بيمارى هاى دهان و دندان هستند.
+ نوشته شده در جمعه بیست و هشتم مهر ۱۳۹۱ ساعت 0:19 توسط ذکائی پور
|
من یک معلمم.